x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Halucinaţia, semn de boală

Halucinaţia, semn de boală

de Florin Condurateanu    |    22 Iun 2007   •   00:00

PULSUL MEDICINEI
Unii văd deodată ţopăind pe masă nişte şobolani, se sperie şi o iau la fugă pentru a scăpa de atac. Alţii văd aceeaşi agresiune a şobolanilor, dar işi dau seama că ceva e in neregulă cu mintea celui ce percepe armata de şobolani, adică cu mintea lui, şi asta il face să se ducă la medic..



PULSUL MEDICINEI
Unii văd deodată ţopăind pe masă nişte şobolani, se sperie şi o iau la fugă pentru a scăpa de atac. Alţii văd aceeaşi agresiune a şobolanilor, dar işi dau seama că ceva e in neregulă cu mintea celui ce percepe armata de şobolani, adică cu mintea lui, şi asta il face să se ducă la medic. Alţii aud voci, deşi nimeni nu vorbeşte cu ei. Pericolul sporeşte cănd indivizii, auzind voci, pretind că li se dau porunci şi execută orbeşte aceste ordine prezente doar in mintea lor. Medicina numeşte toate acestea halucinaţii.

Halucinaţia este totuşi un semn de boală. Explică această stare ingrijorătoare profesorul Radu Mihăilescu, directorul medical al Spitalului de Psihiatrie N. Obregia. Noi primim informaţii din mediul inconjurător prin analizatorii noştri, care sunt ochii, sistemul auditiv, analizatori tactili aflaţi in piele, analizatori gustativi din cavitatea bucală şi limbă, analizatori olfactivi din nas. Mai există o serie de analizatori mai complicaţi, care dau informaţii din interiorul organismului nostru.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă