x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei HIV/SIDA - Tratament performant

HIV/SIDA - Tratament performant

de Oana Antonescu    |    14 Feb 2007   •   00:00

Agentia Nationala a Medicamentului a aprobat o noua forma farmaceutica a medicamentului Kaletra, indicat in tratamentul HIV/SIDA. "Tratamentul nu mai necesita pastrarea la frigider si nu mai impune restrictii alimentare. In plus, noua formula prespune administrarea unui numar mai mic de comprimate, fara a diminua eficacitatea", spune dr. Adrian Streinu-Cercel.

ADOLESCENTI. In Romania sunt aproximativ 11.000 de pacienti seropozitivi, dintre care 8.000 vin periodic la controale si peste 6.000 fac tratament. 96% dintre cei infectati sunt adolescenti. Cea mai mare parte a bolnavilor beneficiaza de tratament prin Programul National de Supraveghere si Control al infectiei HIV/SIDA si cele noua centre regionale care asigura accesul la ingrijire si tratament. "Romania are cel mai bun program de lupta impotriva acestei maladii", a declarat prof. dr. Streinu-Cercel. 540 de medici infectionisti sunt implicati in acest program.

Un alt proiect este Universitatea Europeana de HIV, al carei sediu este in constructie chiar in incinta Institutului "Matei Bals" si va fi la dispozitia medicilor interesati si din alte tari.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă