x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Iliescu nu uita trandafirul

Iliescu nu uita trandafirul

24 Apr 2004   •   00:00

Majorete, parasutisti si prescolari imbracati in flori. Cam asta au pregatit pitestenii pentru a-l intampina ieri pe presedintele Iliescu care a deschis festivalul „Simfonia lalelor".

Seful statului s-a plimbat prin centrul municipiului Pitesti, printre tarabele cu flori si rasadurile de lalele proaspat plantate. Autoritatile au strans probabil toata pustimea din scoli si gradinite, care dardaia costumat in floricele si alti vestitori ai primaverii asteptandu-l pe presedinte. Desi in jurul sau se desfata o multitudine de exemplare horticole, seful statului a ramas fidel primei iubiri. Intrebat daca laleaua e floarea sa preferata, Iliescu a raspuns ca desi ii plac toate florile, cea pe care o iubeste cel mai mult este trandafirul.

Carte fara titlu

La Pitesti, seful statului si-a lansat a patra oara volumul „Marele soc din finalul unui secol scurt". Presedintele a amintit ca s-a lasat cu greu convins sa accepte dialogul cu politologul Vladimir Tismaneanu si a tinut sa arate ca aceasta „a cochetat cu fortele de dreapta, cu Piata Universitatii, cu GDS". Iliescu a povestit si cum s-a ajuns la acest titlu al cartii. Initial, volumul ar fi trebuit sa se numeasca „Ion Iliescu in dialog cu Vladimir Tismaneanu, despre comunism, postcomunism si democratie". Dar dupa ce a dat cateva „spalturi la amici", Octavian Paler i-a spus presedintelui ca aceasta carte nu are titlu. „Dupa cateva reflectii am ajuns la acest titlu care subliniaza esenta", a povestit presedintele.

„Asta e salbaticie"

Ion Iliescu s-a intalnit cu autoritatile locale, carora le-a cerut ca, indiferent de rezultatul alegerilor, sa asigure continuitatea proceselor si proiectelor demarate deja. „In 1996, alternanta la guvernare a insemnat intreruperea unor procese si asta ne-a costat in plan international. Eram printre primii sase in aderarea la UE", a comentat Iliescu. El nu s-a sfiit sa-i incondeieze pe fostii guvernanti. „Asta e salbaticie, e barbarie, trebuie sa stim sa ne respectam, sa asiguram continuitatea din generatie in generatie", a spus Iliescu, referindu-se la faptul ca in 1996 reprezentantii CDR ii blamau pe fostii guvernanti.

Monica Iordache

Obligativitatea declararii averii si pentru copiii demnitarilor

Presedintele Iliescu a anuntat ieri ca va cere extinderea obligativitatii declararii averilor si pentru copiii demnitarilor. „Nu numai averea proprie, ci si a rudelor (n.r. - trebuie declarata). Nu se poate desparti averea sotului de a sotiei. Sunt copii, sunt frati...", a spus presedintele. Intrebat daca va cere extinderea obligativitatii declararii averilor si la copiii demnitarilor, Iliescu a raspuns: „Sigur ca da". Presedintele a remarcat totodata ca sunt si portite de scapare: „Romanul se adapteaza. Smecherii se gasesc intotdeauna".

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă iliescu