x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei IMUNITATE SUBREDA

IMUNITATE SUBREDA

26 Feb 2004   •   00:00

Cand imunitatea te-a tradat, este schiopatata, isi infig "coltii" in tine virusii, bacteriile, parazitii sau se instapanesc boli, pana atunci tinute la colt de oastea de autoaparare imunitara pe vremea cand ea era viguroasa.

Deci subrezirea sistemului imunitar il face pe omul respectiv vulnerabil. Care ar fi semnele ca imunitatea este slabita? In primul rand, omul raceste prea des, sufera de cateva raceli pe luna. Apoi, el se vaita de oboseala trenanta, chiar daca doarme multe ore se scoala obosit. Un alt simptom prevestitor de imunitate scazuta este faptul ca omul incepe sa tuseasca sec, fara o cauza aparenta.

Cand suna alarma cum ca s-a pipernicit imunitatea? Apare o alternanta in scaun, ba omul e constipat, ba are diaree si aceste schimbari de macaz in tranzitul intestinal au periodicitate de doua-trei zile sau chiar de o saptamana. Peste acestea se mai observa ceva in neregula: omul pierde in greutate kilograme bune fara sa faca vreo cura de slabire. Se intampla sa slabeasca fara motiv, de exemplu cinci kilograme in doar doua luni. Si fiindca tot a venit vorba, un pericol considerabil este recurgerea la o cura de slabire fara sa existe supravegherea unui medic nutritionist. Aceasta cura de slabire facuta lautareste, dupa ureche, iti poate diminua considerabil imunitate
FLORIN CONDURATEANU

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă