x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei În premieră: Un lanţ privat de clinici de dermatologie

În premieră: Un lanţ privat de clinici de dermatologie

de Magda Marincovici    |    21 Sep 2009   •   00:00

Laurus Medical a lansat primul lanţ privat de clinici dermatologice din România. Doron Angelovitch, directorul general, spune că vine în întâmpinarea pacienţilor printr-o dotare şi pregătire a cadrelor medicale la nivel european.


● Ce anume v-a determinat să alegeţi dermatologia?

● La sfârşitul anului trecut şi începutul lui 2009, am efectuat un studiu de feza­bilitate, cu scopul de a afla dacă este sau nu necesar un lanţ de clinici de dermatologie. Studiul a fost realizat în principalele reşedinte de judeţ şi în oraşe cu peste 100.000 de locuitori. Studiul a inclus şi un sondaj. Întrebările au vizat calitatea serviciilor publice şi private de dermatologie, frecvenţa consultării medicului dermatolog, bolile diagnosticate şi tratamentele prescrise.


● Şi care au fost informaţiile desprinse din răspunsuri?

● Răspunsurile au evidenţiat că populaţia nu este mulţumită de serviciile publice de dermatologie. Unele persoane chestionate au declarat că nu ştiu dacă în oraşul lor sunt clinici de dermatologie, motiv pentru care, atunci când au avut nevoie de un consult dermatologic, s-au deplasat fie în alte oraşe, fie la Bucureşti.

De asemenea, răspunsurile indicau că dermatologii din oraşele mari prescriu reţete magistrale, dar doar 10% dintre farmaciile din România au laboratoare care să prepare medicamente magistrale (medicamente preparate în laboratorul farmaciei, pe baza prescripţiei medicului, individualizată, proprie fiecărui pacient). Nimeni nu spune că medicamentul de la raft nu este bun, dar el este destinat unui număr mare de pacienţi, în timp ce un preparat magistral ţine seama de balanţa dintre beneficii-risc şi urmăreşte mecanismul patogenic al bolii. Astăzi, având o ofertă excesivă a industriei dermato-cosmetice, oamenilor le este greu să aleagă din raft un preparat bun faţă de unul căruia i se face reclamă, dar care poate fi, de pildă, alergic. Aici intervine medicul.  

Am mai aflat că foarte mulţi români se bronzează excesiv. Numai aici am văzut oameni care prezintă diferenţe foarte mari de culoare a pielii între vară şi iarnă. Mulţi români repetă această greşeală în fiecare vară, ceea ce explică creşterea frecvenţei patologiei dermato. De asemenea, mulţi români ignoră că o simplă aluniţă îşi poate modifica aspectul, dimensiunile şi că ea poate fi punctul de plecare a unui cancer de piele, potenţial mortal.
OFERTĂ LIMITATĂ, MEDICI NEMULŢUMIŢI
● Comparând oferta de servicii de dermatologie din Bucureşti cu cea din alte capitale europene, ce ne puteţi spune?

● În Bucureşti, oferta de servicii dermatologice de nivel european se limitează la un singur cabinet. Aici fac o distincţie clară între dermatologie ca specialitate medicală şi cosmetică sau oferta spa, care nu intră în intenţiile noastre. În spitale sunt secţii de dermatologie, dar, din păcate, nu sunt dotate cu echipament medical performant. Sunt medici nemultumiţi.
Dar trebuie subliniat că în România sunt dermatologi de nivel european, cu o expertiză recunoscută.


● Ce a urmat după acest studiu?

● Am stabilit care sunt cele mai frecvente boli dermato şi care este dotarea necesară pentru un diagnostic corect şi rapid. Am achiziţionat echipamentul cel mai mo­dern şi complet, care nu există în altă parte în România.
O altă prioritate a fost crearea unei echipe de specialişti dermatologi care să practice o medicină modernă: consult serios şi individualizat, să facă dermatoscopii simple şi digitale, testări alergolo­gice de tip patch, chirurgie dermatologică de acurateţe cu respectarea protocoalelor europene, terapie PUVA, screening şi un tratament coerent al cancerului de piele. Şi, nu în ultimul rând, să fie deschişi la cercetarea ştiinţifică. Echipa este coordonată de profesor doctor Olga Simionescu şi are ca scop tratarea corectă şi unitară a pacienţilor. Confirmarea histo-pa­tologică şi tehnici de vârf cum ar fi imunofluorescenţa directă cutanată sunt, de asemenea, disponibile. Toate dosarele medicale ale pacienţilor, indiferent de filială, vor fi supervizate de la Bucureşti, de o echipă medicală şi managerială condusă de prof. dr Olga Simionescu. Istoricul pacientului se poate vedea computerizat, ca şi etapele tratamentului la care există totdeauna ceea ce numim "the second opinion".


● Dar investitorul interesat să se lanseze într-o nouă afacere la ce concluzie a ajuns la finalul acestui studiu?
● Am ajuns la o concluzie simplă: piaţa serviciilor de dermatologie din România este virgină, neexistând un lanţ de clinici care să asigure servicii performante. De aici decizia mea de a clona nivelul serviciilor de dermatologie din principalele
capitale europene într-o reţea modernă de clinici dermatologice care, fie că sunt în Bucureşti sau în oricare alt oraş, vor respecta cu stricteţe protocolul medical şi calitatea serviciilor impuse.


● Prima clinică funcţionează la Bucureşti...
● Da, iar de săptămâna viitoare inaugurăm clinici la Cluj, Focşani etc...


● Cum putem afla despre oferta dumneavoastră de servicii medicale?
● Printr-un simplu apel telefonic la numărul 021-407.77.88 sau accesând pagina web: www.laurusmedical.ro, secţiunea dermatologie. Specialiştii acestei clinici abordează întreaga patologie dermato atât la adult, cât şi la copil (dermato-pediatrie). De asemenea, lansăm şi o campanie de educare, prin care accentuăm ideea că multe boli dermatologice, chiar cele severe, sunt vindecabile dacă sunt diagnosticate în faze incipiente.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă