x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Inaugurare la Spitalul de Urgenţă Floreasca

Inaugurare la Spitalul de Urgenţă Floreasca

de Gina Matei    |    02 Mar 2010   •   00:00

În premieră, în România, la Spitalul de Urgenţă Floreasca s-a inaugurat clinica de microchirurgie reconstructivă-unitatea arşi. Totodată, s-a modernizat secţia de Anestezie Terapie Intensivă.

Clinica de microchirurgie reconstructivă ­ unitatea arşi ­ a fost realizată exclusiv cu bani de la bugetul Primăriei Sectorului 1, valoarea totală a investiţiei fiind de 18.000.000 lei. De asemenea, tot de la bugetul autorităţii locale de sector a fost alocată suma de 600.000 de euro pentru lucrări de reparaţii şi modernizări.

Astfel, noua unitate de la Spitalul de Urgenţă Floreasca este dotată cu instalaţii de producere şi distribuţie fluide medicale (oxigen, protoxid, vacuum), instalaţii de climatizare-ventilaţie, instalaţii auxiliare video, voce, date şi securitate la incendii. Noua secţie este dotată din punct de vedere medical cu echipamente şi dispozitive de ultimă generaţie.

În ceea ce priveşte Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă, "aceasta a fost extinsă de la 18 paturi câte a avut până în februarie la 35 de paturi", a menţionat Ioana Grinţescu, şeful secţiei.

Din păcate, spitalul nu are fonduri pentru echiparea clinicii, dar conducerea Ministerului Sănătăţii are în proiect alocarea a patru milioane de euro pentru această acţiune în funcţie de sumele de care va dispune instituţia. Prezent la inaugurare, Răzvan Chivu, consilierul Ministrului Sănătăţii a spus că, în funcţie de fondurile pe care le are Ministerul Sănătăţii, va fi alocată în mai multe tranşe suma de patru milioane de euro.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă