x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    27 Oct 2007   •   00:00
REACŢIE. Grupul Farmaceutic al Uniunii Europene (PGEU) este ingrijorat de reducerea adaosurilor farmaciilor din ţara noastră. Ministrul Nicolăescu a primit o scrisoare de la John Chave, secretar general al PGEU, in care se precizează printre altele că: "In UE, reglementările impun in medie adaosuri comerciale de 24%, cu mult mai mult decăt ce se propune in Romănia in acest moment". Deşi cheltuielile pe produse farmaceutice au crescut, totuşi secretarul PGEU spune că este necesară "o strategie pe termen mai lung inainte de a adopta măsuri radicale ce ar putea periclita furnizarea eficientă de servicii farmaceutice".


SALARII. Eugen Nicolăescu a anunţat că in 2008 medicii vor primi salarii după anumite criterii de performanţă. Această măsură vizează creşterea calităţii actului medical. "Criteriile de performanţă vor fi foarte ferme şi precise. Se vor lua in calcul complexitatea cazurilor rezolvate, calitatea actului medical, gradul şi calitatea spitalului", a declarat ministrul.


CABINETE MEDICALE. Ministerul Sănătăţii Publice a iniţiat un proiect-pilot de amenajare a 50 de cabinete medicale in mediul rural. Proiectul ce se va derula la nivel naţional va incepe anul
viitor. Finanţarea proiectului - 9 milioane de dolari - este asigurată printr-un acord incheiat cu Banca Mondială. Cabinetul va fi compus din mai multe module: unul pentru consultaţii, un spaţiu pentru recoltare de probe, dublat de unul pentru analize simple, o farmacie, un cabinet stomatologic, dar şi un spaţiu de locuit pentru medic.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă