x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    29 Mai 2008   •   00:00

Piciorul. Ciuperca piciorului este mai frecventă în sezonul cald şi îi afectează mai mult pe bărbaţi decît pe femei. În sezonul estival, transpiraţia picioarelor, determinată de tempe­raturile crescute, faciliteaz

Piciorul. Ciuperca piciorului este mai frecventă în sezonul cald şi îi afectează mai mult pe bărbaţi decît pe femei. În sezonul estival, transpiraţia picioarelor, determinată de tempe­raturile crescute, facilitează apariţia ciupercii. Ea se poate transmite în special la ştranduri, piscine, duşuri şi vestiare publice, prin contact direct sau indirect, prin folosirea prosoapelor, a hainelor sau a încălţămintei contaminate.

Ministerul Sănătăţii. Szekely Erwin, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii Publice, a anunţat că Direcţia Programe din cadrul instituţiei are în vedere elaborarea unui proiect privind subvenţionarea de stat a investigaţiilor medicale pentru bolnavii de cancer. Szekely spune că în următoarele săptămîni se va finaliza acest proiect, urmînd să se stabilească criteriile pe baza cărora se va asigura subvenţionarea acestor analize. Echipa medicală a noului centru de diagnostic orădean va lua legătura cu şefii clinicilor oncologice din ţară, acordîndu-le posibilitatea de a trimite pentru investigaţii, în mod gratuit, un număr de 200 de pacienţi diagnosticaţi cu cancer. Aceste declaraţii au fost făcute cu prilejul inaugurării Centrului de Diagnostic al Cancerului din Oradea. (Teodora Ivan)

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă