x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

24 Iul 2008   •   00:00

O fetiţă cu greutatea de 6,540 de grame s-a născut la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie din Botoşani, fiind considerată cel mai mare copil născut în România în 2008.

RECORD. O fetiţă cu greutatea de 6,540 de grame s-a născut la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie din Botoşani, fiind considerată cel mai mare copil născut în România în 2008. Medicii spun că mama şi copilul sînt perfect sănătoşi, iar în cîteva zile vor fi externaţi. Potrivit şefului maternităţii, cei mai grei copii născuţi în 2008 au fost înregistraţi la maternităţile din judeţele Argeş (6,2 kg) şi Galaţi (5,5 kg). (R.C.)

 
TESTARE. Locuitorii Sectorului 4 beneficiază în această lună de o testare gratuită a auzului şi a vederii, în baza unui parteneriat încheiat între Primăria Sectorului 4 şi Clinica Audio-Optica din Capitală. Persoanele interesate îşi pot face programare la telefon 021-634.67.35, de luni pînă vineri, între orele 8:30 şi 17:00, pînă la 1 august 2008 sau la centrul Audio-Optica din Şos. Olteniţei nr. 134-136, bloc MAI, sc. B, ap. 2, Sector 4, Bucureşti (punctul de lucru fiind în apropierea staţiei de metrou Brîncoveanu).

 
PROIECT. Minorele pînă la 15 ani care rămîn însărcinate pot întrerupe sarcina pînă în săptămîna a 24-a, arată un Proiect de ordin privind astfel de situaţii, supus dezbaterii publice de Ministerul Sănătăţii Publice. "Întreruperea cursului unei sarcini survenite la o minoră sub vîrsta de 15 ani se realizează numai de către medicul de specialitate obstetrică-ginecologie, în condiţiile internării gravidei într-o unitate sanitară spitalicească, secţie sau compartiment de specialitate obstetrică-ginecologie de nivel 2 sau 3, dacă sarcina nu a depăşit 14 săptămîni de gestaţie, respectiv de nivel 3, dacă sarcina a depăşit 14 săptămîni de gestaţie", se arată în proiectul de act normativ.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă