x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

06 Aug 2008   •   00:00

6 august 2008



ASIGURĂRI PRIVATE. Un sfert dintre salariaţii bucureşteni şi peste 20% din cei dintre provincie îşi doresc din partea angajatorilor, o asigurare privată de sănătate, potrivit studiului ASIBUS 20-08. Studiul a fost realizat între 5 şi 26 iunie, fiind incluşi 800 de salariaţi din Bucureşti şi 803 din oraşele cu peste 100.000 de locuitori. 24,5% din bucureşteni şi 22,7% din angajaţii din provincie au optat pentru o asigurare privată de sănătate.

VITAMINA C. Injecţiile cu doze mari de vitamina C ar putea reduce mărimea şi încetini evoluţia tumorilor canceroase cu cel puţin 50%, potrivit unui studiu realizat pe cobai în SUA, publicat în Proceedings of the National Academy of Sciences. Efectele anticancer ale vitaminei C – acid ascorbic – au fost atribuite formării de apă oxigenată (peroxid de hidrogen) în fluidul care înconjoară tumorile, au explicat cercetătorii de la Institutul Naţional de Sănătate din SUA (NIH), autori ai acestui studiu. Vitamina C nu afectează celulele sănătoase.

OBEZITATE. Guvernul britanic are un program care prevede avertizarea periodică a părinţilor în cazul în care copiii acestora depăşesc greutatea normală. Părinţilor li se va comunica vestea fără însă a folosi termenul de "obez". Începînd din septembrie, părinţilor li se vor oferi sfaturi privind modul cum să lupte contra obezităţii de care suferă copilul lor.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă