x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Andrada Floria    |    26 Iul 2007   •   00:00

BILANŢ. In ultima săptămănă s-au inregistrat 33 de decese din cauza temperaturilor extrem de ridicate. Numai marţi, canicula a ucis trei persoane. Tot marţi, zi in care căteva judeţe au fost sub avertisment de cod roşu, 1.037 de persoane au căzut pe străzi, din cauza temperaturilor excesive, cu 19,3% mai mult comparativ cu ziua de luni, şi 9.255 de persoane au solicitat ambulanţe. Este bilanţul caniculei prezentat ieri de ministrul Eugen Nicolăescu.


OPERAŢIE. O echipă de medici chinezi a inlăturat o parte a unei tumori de 15 kg care acoperea faţa şi capul unui pacient in vărstă de 31 de ani. El abia mai putea vorbi, ochiul stăng ii era total acoperit de aceasta şi urechea stăngă ii atărna pănă la umăr. In plus, urechea dreaptă şi maxilarul erau inglobate in tumoră. După operaţie, starea pacientului este stabilă.


AUTISM. Majoritatea cazurilor de autism pot fi explicate prin mutaţia spontană a genelor, şi nu printr-o predispoziţie genetică faţă de această maladie, este concluzia unui studiu american. Autorii acestui studiu sugerează că mutaţiile genetice ale ADN-ului unui copil sau al unuia dintre părinţi pot avea un rol mai mare decăt se credea anterior in apariţia autismului sporadic, atunci cănd nu există antecedente familiale

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă