x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Info Viaţă sănătoasă 1 august 2007

Info Viaţă sănătoasă 1 august 2007

01 Aug 2007   •   00:00
Info Viaţă sănătoasă 1 august 2007

Căldura favorizează infecţiile pielii, mai ales dacă persoanele fac baie in piscine şi ştranduri fără avize sanitare, avertizează dr. Livia Cavaropol, medic dermatolog la Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş".

INFECŢII. Căldura favorizează infecţiile pielii, mai ales dacă persoanele fac baie in piscine şi ştranduri fără avize sanitare, avertizează dr. Livia Cavaropol, medic dermatolog la Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş". Din cauza scăldatului in asemenea locuri se pot dezvolta micoze sau infecţii bacteriene, care se manifestă prin umflături, leziuni roşii, dureri care diseminează in trunchi şi membre. In plus, pe caniculă pot apărea erupţii alergice solare ale pielii, erupţii produse de transpiraţie, in special la copii.

CANCER DE PIELE. Consumul moderat de cafea asociat cu exerciţiul fizic ne protejează impotriva cancerelor de piele provocate de razele ultraviolete. Acestea sunt concluziile unui studiu efectuat la Universitatea Rutgers (SUA). Cercetătorii au studiat o specie de şoareci extrem de vulnerabilă la razele soarelui. Şoarecii care au consumat cofeină şi au făcut exerciţii fizice au făcut cancer de piele in proporţie mai mică decăt ceilalţi. Potrivit Institutului Naţional pentru Prevenirea Cancerului, peste un milion de americani sunt diagnosticaţi anual cu cancer de piele cauzat de expunerea la soare.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă