x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Info Viaţă sănătoasă 21 iulie 2007

Info Viaţă sănătoasă 21 iulie 2007

21 Iul 2007   •   00:00

O echipă de cercetători de la Imperial College din Londra a izolat o genă responsabilă cu instalarea astmului la copil

FARMACII. Autoritatea de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti (ASPMB) a hotărăt ca toate dispensarele şi policlinicile să afişeze farmaciile din fiecare sector, cu adrese şi numere de telefon, a declarat Adrian Neacşu, directorul ASPMB. Măsura vine in ajutorul bolnavilor care nu ştiu de unde să-şi procure medicamentele prescrise. Dacă vor avea lista farmaciilor la dispoziţie, pacienţii vor putea să afle prin telefon dacă intr-o anumită unitate există produsul necesar tratamentului.

Â

SURDITATE. Mai mult de un european din cinci prezintă tulburări auditive, iar numărul cazurilor de surditate este in continuă creştere. Astfel, asociaţia europeană Hear-it estimează că in 2020 vor exista peste 100 de milioane de persoane cu deficienţe de auz in UE. Costurile generate de tulburările auditive ajung la 224 de miliarde de euro.

ASTM. O echipă de cercetători de la Imperial College din Londra a izolat o genă responsabilă cu instalarea astmului la copil. Prezenţa acestei gene la nivelul cromozomului 17 creşte cu 60%-70% riscul de a suferi de astm in copilărie. Mai precis, această genă modifică o alta, mai nouă, denumită ORMDL3, care este direct implicată in declanşarea astmului la copil.

Astmul este cea mai frecventă boală cronică la copil. Această descoperire poate deschide noi perspective in tratamentul bolii.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă