x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Info Viaţă Sănătoasă 27 decembrie 2007

Info Viaţă Sănătoasă 27 decembrie 2007

de Jurnalul National    |    27 Dec 2007   •   00:00

In ziua de Crăciun, Serviciul de Ambulanţă Bucureşti (SAB) a inregistrat peste 1.000 de apeluri.

ABUZ. In ziua de Crăciun, Serviciul de Ambulanţă Bucureşti (SAB) a inregistrat peste 1.000 de apeluri. Cele mai multe au venit de la oamenii cărora li s-a făcut rău din cauza abuzului de alimente de sezon şi de alcool, precum şi a lipsei de aer. Doctorul Cornel Răileanu, medic coordonator la SAB, ne recomandă să consumăm alimentele de sezon in cantităţi rezonabile şi să evităm abuzul de alcool. Nutriţioniştii spun că intre mese să facem pauze pentru a permite efectuarea digestiei. Nu uitaţi că un pahar cu apă plată, la temperatura camerei, dimineaţa pe stomacul gol facilitează detoxifierea organismului.

FRACTURI. Din cauza poleiului, dar şi a consumului exagerat de alcool, multe personae au ajuns la camerele de gardă ale spitalelor cu fracturi severe. Cele mai multe cazuri au fost consemnate in Iaşi şi in Bucureşti.

Â

GRIPA AVIARĂ. In Germania a fost depistat un nou focar de gripă aviară, la Brandeburg, in apropiere de Berlin. Este al treilea caz confirmat de gripă aviară in Germania in luna decembrie, au anunţat autorităţile locale. Virusul H5N1 a fost confirmat intr-o gospodărie cu 15 păsări la Heiligengrabe-Blumenthal. Conform măsurilor UE, gospodăria a fost izolată, iar păsările au fost sacrificate. Inainte de Crăciun au fost descoperite alte două focare de gripă aviară la Brandeburg, unul in regiunea Oberhavel şi altul in Altbensdorf.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă