x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Info Viaţă sănătoasă 27 septembrie

Info Viaţă sănătoasă 27 septembrie

de Luminita Ciobanu    |    27 Sep 2007   •   00:00

Vărstnicii supraponderali nu prezintă riscuri de a-şi pierde memoria şi de a face boala Alzheimer in comparaţie cu cei care au o greutate mică.

RISC. Vărstnicii supraponderali nu prezintă riscuri de a-şi pierde memoria şi de a face boala Alzheimer in comparaţie cu cei care au o greutate mică. In cel mai recent studiu privind boala Alzheimer se precizează că tocmai femeile şi bărbaţii cu greutate mică sunt expuşi dezvoltării acestei boli. Specialiştii afirmă că o cauză o constituie nutriţia nepotrivită şi pierderea in greutate, ce reprezintă chiar un simptom de Alzheimer.

TERAPIE. Acupunctura este o metodă de tratare a durerilor de spate mult mai eficientă decăt terapiile tradiţionale. Potrivit rezultatelor unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Bochum din Ruhr, la care au participat 1.100 de pacienţi, după şase luni de terapie, 47% din bolnavii trataţi prin acupunctură au raportat o imbunătăţire a simptomelor, faţă de 44% din pacienţii care au primit un placebo şi faţă de 27% din bolnavii care au primit tratament medicamentos tradiţional.

PERICOL. Cercetătorii americani au ajuns la concluzia că nu este bine să amestecăm paracetamolul şi cafeaua dacă nu vrem să avem probleme cu ficatul. Specialiştii care au realizat studiul susţin că amestecul dintre cafea şi substanţa activă din paracetamol crează o toxină care afectează funcţiile ficatului şi poate provoca moartea. Această combinaţie este mult mai periculoasă decăt consumul de alcool asociat cu paracetamolul. Â

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă