x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Îngheţata afrodiziacă

Îngheţata afrodiziacă

de Magda Marincovici    |    29 Aug 2009   •   00:00
Îngheţata afrodiziacă
Sursa foto: /stockxpertcom

Începând din 10 mai, într-un butic din Marea Britanie se comercializează o îngheţată, prezentată ca afrodiziacă, botezată sugestiv "Sex pistol".



La buticul londonez The Incecreamist, această nostimă fantezie gustativă se serveşte cu absint. Dar care este reţeta miraculoasei îngheţate? Cei care au conceput-o au plecat de la faptul că, încă din Evul Mediu, vrăjitori şi alchimişti deţineau reţete cu ajutorul cărora obţineau aşa-zisul elixir de iubire. Pe acelaşi principiu, la începutul secolului al XXI-lea, extracte vegetale care au proprietatea de a stimula libidoul au fost folosite pentru prepararea unei îngheţate afrodiziace.

INGREDIENTELE DE BAZĂ
Sex pistol este numele îngheţatei care conţine ginkgo biloba, guarana şi arginină. Ginkgo biloba (arborele pagodelor) este un arbore care creşte spontan în China. În alte ţări, este cultivat pentru ornament, dar şi pentru unele terapii. De secole, se ştie că frunzele acestui arbore, uscate, ajută la îmbunătăţirea circulaţiei sanguine. Guarana este la ea acasă în ţările sud-americane, unde băştinaşii preparau ceaiuri şi medicamente din fructele uscate, consumul zilnic fiind mijloc de prevenire a malariei şi a dizenteriei, a durererilor de cap, crampelor sau febrei.

Şi încă din vechime, se cunoşteau proprietăţile afrodiziace ale acestei plante. Potrivit Wikipedia, ingredientul principal al Guaranei este guaranina, un compus chimic identic cu cafeina din cafea sau teina din ceai. Guaranina, cofeina şi teina sunt ştiinţific considerate ca sinonime. Concentraţia de guaraninş din fructul de guarana este de 3,5 ori mai ridicat decât cel al fructului arbustului de cafea.

Arginina este un aminoacid care contribuie la creşterea fluxului sanguin şi este foarte importantă în buna funcţionare a hipofizei. Necesarul de arginină este mai mare la bărbaţi, deoarece lichi-dul seminal conţine 80% din cantitatea totală a acestui aminoacid şi deficitul poate duce la sterilitate. Arginina o descoperim în multe băuturi energizante. Acestea sunt ingrediente esenţiale, care formează un cocteil cu potenţial stimulativ. I-am întrebat pe specialiştii noştri ce părere au despre acest desert apetisant.

Aceştia s-au limitat la un simplu "poftă bună". Cât despre promisele virtuţi afrodiziace, specialiştii ne-au declarat că în cel mai bun caz îngheţata ne va mai răcori, dar nu cred că aceasta va reuşi să ne rezolve problemele legate de libidou.

×