x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Intoxicaţie - Doldora de metale

Intoxicaţie - Doldora de metale

de Florin Condurateanu    |    07 Oct 2007   •   00:00

Au ajuns la urechile oamenilor două poveşti tulburătoare nu numai prin misterul lor, dar şi prin aspectul neaşteptat. Una dintre legende se referă la Rasputin, călugărul agramat, cu privire sfredelitoare ca de diavol, cel care exercita o asemenea influenţă la Curtea regală a ţarului, incăt picau capete de nobili cănd voia el.

Au ajuns la urechile oamenilor două poveşti tulburătoare nu numai prin misterul lor, dar şi prin aspectul neaşteptat. Una dintre legende se referă la Rasputin, călugărul agramat, cu privire sfredelitoare ca de diavol, cel care exercita o asemenea influenţă la Curtea regală a ţarului, incăt picau capete de nobili cănd voia el. Nobilii exasperaţi de influenţa nefastă a lui Rasputin s-au hotărăt să-l omoare. La o masă i-au pus arsenic in sandvişuri, numai că Rasputin le inghiţea şi nu dădea semne de moarte. Parcă era insensibil la teribila otravă numită arsenic. Pănă la urmă conspiratorii au fost obligaţi să apeleze tot la glonţ, fiindcă Rasputin nu murea de otravă.

Mai tărziu umbla vorba că, bănuind tentativele de asasinat asupra lui, Rasputin inghiţea zilnic căte o mică doză de arsenic, crescănd treptat cantitatea pentru a-şi constitui in corp o zestre de arsenic drept antidot. O a doua legendă l-a avut in centrul ei pe Napoleon, care a murit suspect pe Insula Sfănta Elena. Cercetările ulterioare pe firele de păr din sarcofagul lui Napoleon au arătat că impăratul a fost otrăvit zilnic cu arsenic. Din păcate, medicina a constatat că metalele grele se află tot mai mult infiltrate in organism, in special plumbul şi mercurul, dar mai există cadmiu, arsenic, cam toate elementele din tabelul lui Mendeleev. Intoxicaţiile cu metale grele din alimente, din aerul poluat, din apa insuficient purificată dau dureri de cap, greţuri, sufocări, hipertensiune, dureri in articulaţii. Metalele grele pot fi eliminate din organism prin biorezonanţă şi cure cu produse naturale.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă