x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Locurile din casă cele mai predispuse la bacterii

Locurile din casă cele mai predispuse la bacterii

24 Oct 2017   •   17:14
Locurile din casă cele mai predispuse la bacterii

Bacteriile dacă au condițiile necesare se pot înmulți la fiecare 20 d eminute, astfel că este necesar să acorzi o atenție sporită anumitor zone din casa ta pentru a ține bolile la distanță, scrie clicksanatate.ro.

Umiditatea, temperatura sunt doi factori ce pot contribui substanțial la dezvoltarea anumitor agenți patogeni, astfel fiindu-ți organismul mult mai expus la a dezvolta anumite afecțiuni sau să contactezi anumite bacterii.

Societatea de Microbiologie Generala din Marea Britanie a ajuns la concluzia că cele mai periculoase bacterii cu care putem intra în contact se află chiar în casa noastră.
Cada de baie

Dacă obișnuiești să faci frecvent baie în cadă asta nu înseamnă că este în mod neaparat un obiect extrem de curat. Deși o dezinfectezi periodic, o angajată a Universitatii A&M din Texas, microbiolog și deținătoarea unui doctorat în domeniu, a reaizat un studiu conform căruia în aproximativ 26% din căzi se dezvoltă și trăiesc bacterii din clasa stafilococ.

Cauza principală pare a fi instalația care adesea poate reține apă, creânn în felul acesta un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor. Apa rămasă pe țevi ajunge în cadă atunci când dai drumul la robinet și în felul acesta ajung și bacteriile să intre în contact cu tine.

×
Subiecte în articol: bacterii cada de baie