x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Metode naturale de albire a dinților

Metode naturale de albire a dinților

13 Feb 2017   •   17:39
 Metode naturale de albire a dinților

Dacă îți dorești foarte mult să ai dinți mai albi, dar nu vrei să riști să-ți fie afectat smalțul dentar, te pot ajuta metodele naturiste. Una dintre ele este perierea danturii cu bicarbonat de sodiu urmată de clătirea după periaj cu un pahar de apă în care ai dizolvat o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu, scrie clicksanatate.ro.

Zeamă de lămâie

Lămâia are o putere mare de albire a danturii. Este de ajuns să storci zeama unei lămâi și s-o amesteci cu puțină sare. Aplic-o pe dinți pentru 3-5 minute. Pentru a nu risca să-ți fie afectat smalțul dentar, după maximum 5 minute, clătește foarte bine dinții.
Coaja de banană

Un alt mod natural de albire a dinților este acesta: cu partea interioară a coajei de banană lustruiește dantura timp de 2 până la 5 minute. Este o metodă controversată, pentru că la unele persoane funcționează, la altele nu, dar merită încercată pentru a îndepărta petele.
Mere, morcovi sau țelină

O altă metodă simplă de a combate efectele alimentelor care pătează dantura este să mănânci mai des morcovi, țelină sau mere în stare crudă, feliate. Curăță dantura fără să afecteze smalțul. Un alt aliment care-ți asigură o dantură frumoasă este laptele, deoarece crește nivelul pH-ului și remineralizează smalțul dinților.

×
Subiecte în articol: albirea dintilor dinţi dinti albi albire