x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Ministrul Nicolaescu - Medici pusi pe liber

Ministrul Nicolaescu - Medici pusi pe liber

de Tiberiu Kiss    |    07 Oct 2006   •   00:00
Ministrul Nicolaescu - Medici pusi pe liber

Noua sefi de sectie de la Spitalul Judetean din Timisoara au fost pusi pe liber de catre conducerea institutiei. Printre cei demisi se numara si prof. dr. Ioan Munteanu, seful Clinicii de Obstetrica-Ginecologie I, cel care a realizat prima fertilizare in vitro din Romania. Noua sefi de sectie de la Spitalul Judetean din Timisoara au fost pusi pe liber de catre conducerea institutiei. Printre cei demisi se numara si prof. dr. Ioan Munteanu (foto), seful Clinicii de Obstetrica-Ginecologie I, cel care a realizat prima fertilizare in vitro din Romania.
Conform Legii 95/2006, cadrele medicale care implinesc 65 de ani sunt nevoite sa se pensioneze. Reputatii medici mai pot sa profeseze in sistemul public de sanatate, ca specialisti, pana la varsta de 70 de ani, dar numai cu avizul Colegiului Medicilor. In cazul sefilor de sectii care au 65 de ani, acestia ar fi putut sa-si pastreze functiile doar cu acordul ministrului Sanatatii, lucru care nu s-a intamplat.

ADRESA. Spitalul Judetean Timisoara a inaintat, in luna august, o cerere pentru mentinerea in functie a noua sefi de sectii, cu varste intre 65 si 68 de ani. Dr. Mihai Ionac, directorul spitalului, a anuntat ca, spre surprinderea sa, raspunsul ministrului Nicolaescu a fost negativ in toate cele noua situatii. "Nu cred ca e o decizie corecta. Eu sunt membru de onoare a Academiei Romane si am un certificat care atesta ca am fost arestat in anul 1956. Din punctul meu de vedere este o confuzie, pentru ca functia de sef de sectie nu e o activitate manageriala, ci o activitate profesionala. Am sa fac o cerere catre ministrul Sanatatii de prelungire a activitatii, pentru ca ma consider in drept sa fac acest lucru", a declarat prof. Munteanu.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă