x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei New York - Fără ţigări in maşină

New York - Fără ţigări in maşină

de Andrada Floria    |    18 Aug 2007   •   00:00
New York - Fără ţigări in maşină

Dacă in maşină sunt copii nu aveţi voie să fumaţi! Aceasta este recomandarea pe care a propus-o pentru legiferare un reprezentant al administraţiei oraşului New York.

Deşi acest oraş are printre cele mai stricte reguli antifumat din SUA, James Gennaro susţine că a nu fuma in maşină in prezenţa copiilor este in primul rănd o regulă de bun-simţ. "Vrem să continuăm in acest fel demersul nostru de a combate fumatul", a arătat democratul intr-un articol publicat in New York Post. In urma legiferării acestei propuneri a lui Gennaro, cei care vor fi prinşi fumănd in maşină in prezenţa micuţilor vor primi o amendă de aproximativ 200 de dolari.


TOXIC. "Fumul de ţigară conţine peste 4.000 de substanţe chimice, dintre care 150 sunt toxice. De aceea sunt de părere că cei mici nu ar trebui să fie expuşi la fumul de ţigară, mai ales in maşină", subliniază Gennaro. In New York a inceput in 2003 una dintre cele mai agresive campanii antifumat, cănd primarul Michael Bloomberg, fost fumător, a interzis fumatul in baruri, restaurante şi birouri. Ca urmare a acestei campanii, la New York decesele anuale cauzate de fumat au scăzut de la aproape 9.000 in 2001, la mai puţin de 8.100 in 2005. Din 2002 s-a redus cu aproximativ 200.000 şi numărul fumătorilor newyorkezi.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă new york