x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Nu te parli la soare!

Nu te parli la soare!

de Florin Condurateanu    |    18 Mai 2006   •   00:00
PULSUL MEDICINEI
Cum se folosesc agentii ecran pentru a menaja pielea de razele solare? Pe flacoanele de agent ecran este scris un numar.
Acest numar, denumit SPF sau factor de protectie solara, arata de cate ori ne-am arde pielea daca nu am proteja-o cu respectivul agent ecran. Explica acest subiect important si trage si un semnal de alarma privind riscurile de cancer generate de soare conf. dr. Olga Simionescu, de la Clinica de Dermatologie a Spitalului Colentina, unul din reputatii dermatologi pus la punct mereu cu ultimele noutati ale stiintei dermatologice, lucrand si cu o aparatura foarte moderna.

Conf. Olga Simionescu scrie si importante tratate ce cuceresc premii stiintifice. Un agent ecran care poarta numarul minim 15 protejeaza total de soare. S-au realizat agenti ecran de protectie totala intinsi pe scara eficientei de la 15 chiar pana la 50. Daca omul este blond sau are alte restrictii de expunere la soare, acesta va folosi un agent ecran egal macar cu numarul 15. Romanii care se incadreaza in fototipul numarul 3, in primele patru zile de concediu la mare, trebuie sa se protejeze cu un agent ecran de 8.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă ecran