x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Nutriţie - Grăul incolţit, o capcană?

Nutriţie - Grăul incolţit, o capcană?

de Florin Condurateanu    |    02 Sep 2007   •   00:00

A fost o vreme, şi poate că vărtejul ăsta se continuă şi azi, in care diverşi tămăduitori recomandau in dreapta şi-n stănga, la nord şi la sud, tuturor să mănănce grău incolţit.

A fost o vreme, şi poate că vărtejul ăsta se continuă şi azi, in care diverşi tămăduitori recomandau in dreapta şi-n stănga, la nord şi la sud, tuturor să mănănce grău incolţit. Cereala asta pusă in niţică umezeală şi cu lăstar răsărit ajunsese să repare multe boli. Ba susţineau unii că grăul incolţit a făcut minuni şi in cancere avansate.

Profesor dr Pavel Chirilă, unul dintre greii terapiilor naturale, mai ales cele sprijinite pe farmacia verde, susţine insă că omul nu trebuie să mănănce niciodată embrioni, deci să nu mănănce niciodată grău incolţit. A da grău incolţit in cazuri de cancer, susţine prof. Pavel Chirilă, este chiar ceva dăunător. Fiindcă dai ceva ce se multiplică, adică embrionul ce se inmulţeşte, de exemplu grău incolţit, tocmai in cazul unei boli unde pacostea vine tocmai din faptul că celulele canceroase se inmulţesc nebuneşte scăpate de sub control. In consecinţă, din punctul de vedere al greşelii de a mănca embrioni, păinea albă in exces s-a arătat că poate duce la cancere de colon. Dar păinea albă in exces provoacă şi diabet şi inlesneşte apariţia unui şir de boli. Tocmai de aceea tot mai mult se recomandă intoarcerea la păinea neagră, păinea cu tărăţe, pentru că aceasta favorizează nu numai o digestie bună, dar şi un tranzit intestinal corespunzător. Scoţănd in procesul de obţinere a făinii pentru păinea albă tocmai produsele valoroase din bobul de grău, s-a incercat suplinirea pierderii elementelor folositoare sănătăţii cu adaosuri de E-uri, care numai bine nu fac organismului.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă incolţit incol