x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei NUTRIŢIE / Meniuri personalizate în fiecare zi

NUTRIŢIE / Meniuri personalizate în fiecare zi

de Magda Marincovici    |    13 Feb 2009   •   00:00
NUTRIŢIE / Meniuri personalizate în fiecare zi

"Dietetica" este prima companie din România care oferă servicii integrate de diagnoză şi tratamente corporale, consiliere pe probleme de nutriţie şi livrarea meniurilor personalizate, în locul şi la ora stabilită de client.



"Dietetica" înseamnă un concept nou, care se adresează în special omului modern, solicitat din punct de vedere profesional, chiar sedentar, cu venituri medii, dar care are o grijă inteligentă pentru sănătatea propriului corp, spune George Sotiroulis, unul dintre acţionarii companiei.

Cum procedezi

Te programezi telefonic şi afli când că te vei întâlni cu specialistul nutriţionist. Şi mai afli că, înainte cu două zile de această întâlnire, nu trebuie să mănânci alimente grele, să bei alcool, cafea... Această pregătire este necesară tocmai pentru a nu influenţa indicatorii urmăriţi de nutriţionist. Consultaţia propriu-zisă durează între 40 şi 70 de minute. "Cu ajutorul unui aparat numit analizator de compoziţie corporală, ţi se calculează greutatea actuală şi cea ideală, rata metabolismului bazal, indicele de masă corporală, masa de ţesut gras, muscular şi osos, cantitatea de apă din organism. Aceste informaţii sunt folosite la evaluarea vârstei metabolice, care poate fi diferită de vârsta fizică, în sensul că prima o depăşeşte pe a doua, cu consecinţe serioase asupra sănătăţii", precizează George Sotiroulis. De altfel, clientului i se întocmeşte un dosar care va cuprinde informaţii despre bolile de care suferă. În cazul afecţiunilor cronice, el va prezenta analize medicale cât mai recente.

În timpul anamnezei, specialistul va culege de la client informaţii despre stilul lui de viaţă: dacă face sport, cât stă la birou, dacă pierde nopţile, se hidratează suficient, boli de familie, suferă de alergii alimentare... Nutiţionistul întocmeşte o fişă personală în care introduce datele colectate în urma realizarii anamnezei şi a diagnozei corporale şi trage o serie de concluzii cu privire la rata metabolismului bazal, la obiceiurile şi erorile alimentare şi la stilul de viaţă, în general.  "Toate aceste informaţii, împreună cu obiectivul urmărit de client, sunt folosite pentru a crea un meniu special pentru acesta. Concret. O adolescentă de 16 ani ducea povara a 87 de kilograme. Ea a scăpat de vreo 4 – 5 kg din decembrie până în februarie, cu un meniu adaptat obiectivului pe care şi l-a propus: să slăbească inteligent. Cei mai mulţi clienţi vor să slăbească, dar sunt şi dintre cei care sunt interesaţi de menţinerea unui stil de viaţă sănătos, precum şi de prevenirea unor probleme care pot lua naştere din cauza unei diete deficitare."

Meniurile

"Filosofia conceptului nostru este: alimentaţie echilibrată. Pentru aceasta gătim zilnic meniuri ce conţin carne, legume, fructe. Nimic congelat, totul proaspăt. Ne aprovizionăm noaptea. De la 4:00 dimineaţa începe aprovizionarea, pentru a le oferi clienţtilor cele mai proaspete alimente. Prepararea meniurilor începe în jurul orei 7:00 dimineaţa, iar livrarea către client se face după ora 10:00", spune Andreas Hniatiuc, General Manager. "Dietetica" asigură livrarea meniurilor recomandate de specialişti oriunde doriţi, la ora stabilită. De asemenea, la "Dietetica" puteţi beneficia de masaj terapeutic ce înlătură stresul, oboseala, îmbunătăţeşte circulaţia sangvină şi limfatică, stimulând procesul de eliminare a toxinelor din organism. În plus, există posibilitatea serviciilor de reflexoterapie, recomandate persoanelor cu afecţiuni ale sistemului nervos, endocrin, urinar, respirator, digestiv, cardiovascular.

"Filosofia conceptului nostru este: alimentaţie echilibrată. Pentru aceasta gătim zilnic meniuri ce conţin carne, legume, fructe. Nimic congelat, totul proaspăt."
Andreas Hniatiuc, General Manager "Dietetica"

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă