x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Obezitate de la micul ecran

Obezitate de la micul ecran

de Magda Marincovici    |    16 Iul 2012   •   16:42

La un copil de 4-5 ani, fiecare ora de stat in fata televizorului este cauza cresterii in talie cu 0,5 milimetri comparativ cu copii care nu au acest obicei. Cercetatorii canadieni publica in International Journal of Behavioral Nutrition and Physical Activity un amplu studiu in care demonstreaza cat de nociv este statul prelungit la televizor in cazul minorilor: lipsa placerii de a citi, de a desena, de a asculta muzica, pierderea treptata a contactului cu lumea reala, sedentarism, absenta prietenilor, izolare etc.

Studiul mentionat este foarte categoric si in privinta influentei nefaste a statului in fata ecranului asupra greutatii normale a corpului. In ascest sens, cercetatorii canadieni pun in legatura directa numarul orelor alocate televizorului cu obezitatea infantila, cu cresterea in dimensiuni a taliei si cu pierderea abilitatiii de a practica un sport.

Pentru a explica cresterea in greutate accentul a fost pus pe alimentatia excesiv de bogata in grasimi si zahar. Este o cauza majora, dar nu singura. Copiii care sunt lasati nepermis de mult in fata micului ecran pierd treptat mobilitatea, care este, de asemenea, un factor de risc, cu consecinte severe pe termen lung. Acest copil va fi in scurt timp supraponderal si la tinerete, cu certitudine, obez. Solutia: educarea si informarea parintilor asupra riscurilor cu bataie lunga la care sunt expusi copiii care stau multe ore in fata ecranului.

×
Subiecte în articol: sănătatea familiei