x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Pancreatita, boala exceselor alimentare. Cum o recunoști? Cum o previi?

Pancreatita, boala exceselor alimentare. Cum o recunoști? Cum o previi?

05 Iul 2014   •   18:37
Pancreatita, boala exceselor alimentare. Cum o recunoști? Cum o previi?

  Mâncatul necontrolat sau consumul excesiv de alcool pot avea consecinţe neplăcute, uneori grave, asupra sănătăţii noastre
Principalele exemple negative în materie de afecţiuni cauzate de excesele alimentare sunt dischinezia biliară, afecţiune cauzată de un regim alimentar deficitar, si pancreatita, o boală provocată de ingestia cronică de alcool, dar sI de mesele copioase, bogate în grăsimi animale.

Alcoolul trebuie eliminat definitiv

Pancreatita este un proces inflamator al pancreasului, care duce la leziuni ireversibile ale acestuia. Ea este de două feluri, în funcţie de evoluţie putându-se vorbi de pancreatită acută si cronică. Există o predispoziţie ereditară a afecţiunilor pancreasului, dar ea se manifestă mai pregnant când coexistă si alte cauze, cum ar fi abuzul de alcool, litiaza biliară, traumatismele epigastrice, dischinezia si staza duodenală, infecţiile virale (hepatita virală A, B, C, oreion, HIV etc.), infecţiile bacteriene, afecţiunile vasculare ischemiante, factori imunologici (reacţii alergice) sau obezitate. Pancreatita acută alcoolică se întâlneste mai frecvent la bărbaţii de 35-45 ani, iar pancreatita acută de etiologie litiazică apre mai des la femei după vârsta de 50 de ani. Dacă boala este deja instalată, iar consumul de alcool continuă, complicaţiile sunt frecvente si mortalitatea este de 50% în timp de zece ani.

Ce este de făcut?
Citește continuarea pe RevistaFelicia.Ro

×
Subiecte în articol: felicia pancreas pancreatita