Azi: Pate Bucegi. Produsul are o eticheta zgarcita in punctele esentiale. Sorici, da. Dar sa stim cat. Raspunsul ne-ar ajuta sa stim ce mancam: pate din ficat sau pate cu soriciul gros.
CE MANCAM, CE BEM
Un produs. O eticheta, zgarcita in punctele esentiale. Sorici, da. Dar sa stim cat. Raspunsul ne-ar ajuta foarte mult, pentru a sti daca stim ce: pate din ficat de porc sau din sorici.
Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi traduce eticheta produsului. Pate Bucegi porc este un produs sterilizat, ce contine ficat de porc 20%, slanina in proportie nespecificata - grasime saturata animala cu continut ridicat de colesterol - , sorici, proteina animala colagenica cu valoare biologica scazuta in proportie nespecificata, zahar (zaharoza) cu index glicemic ridicat, amidon de porumb - polimer natural de glucoza, in cantitati, de asemenea, nespecificiate - , ceapa. De asemenea, mai contine: condimente, potentiator de aroma: glutamat monosodic - E 621 - generator de metaboliti neurotoxici, cunoscut ca producator al sindromului bucatariei chinezesti (varsaturi, dureri de cap, ameteli), antioxidant E 300 - acid ascorbic, colorant E 120 - carmin (in unele cazuri poate provoca alergii), conservant E 250 - nitrit de sodiu (poate genera nitrozamine cancerigene si poate interfera cu metabolismul glandei tiroide, facilitand aparitia gusii, in cazul consumului frecvent, in cantitati mari).