x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Pericol - Gripa sta la panda

Pericol - Gripa sta la panda

de Steluta Indrei    |    26 Ian 2007   •   00:00

Ministerul Sanatatii (MS) a anuntat ca 83.000 de persoane au fost diagnosticate la nivelul tarii cu afectiuni acute ale cailor respiratorii, numarul acestora fiind in crestere in perioada 15-21 ianuarie 2007.

Statistica mai arata ca patru persoane au murit din cauza pneumoniei, iar peste 4.500 de pacienti cu aceasta boala au fost spitalizati. Tot saptamana trecuta, au ajuns la spital 60 de persoane care aveau gripa, cele mai multe cazuri fiind inregistrate in Bucuresti. Cu toate acestea, potrivit MS, atat numarul cazurilor de gripa, cat si de infectii acute ale cailor respiratorii (IACR) si de pneumonie se mentin sub valorile maxime asteptate la nivel national. "Ca urmare, nu suntem in epidemie de gripa", anunta MS.

MASURI. Ministerul Sanatatii continua vaccinarea antigripala a persoanelor cu risc pentru gripa. Pentru evitarea raspandirii virozelor, autoritatile sanitare recomanda populatiei sa evite locurile aglomerate, sa nu intre in contact cu persoanele bolnave, sa respecte regulile de igiena personala, sa aeriseasca locuintele si locurile de munca, sa consume fructe si legume proaspete.

In scopul prevenirii aparitiei afectiunilor acute respiratorii la pacientii internati si in special cei la risc pentru gripa, a fost restrictionat accesul vizitatorilor in spitalele din judetele Cluj, Suceava, Prahova, Galati, Gorj, Satu Mare, Mehedinti, Botosani.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă gripă