x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Planta care are grijă de inima noastra si ne prelungeşte viaţa

Planta care are grijă de inima noastra si ne prelungeşte viaţa

03 Feb 2018   •   07:49
Planta care are grijă de inima noastra si ne prelungeşte viaţa

Folosit din cele mai vechi timpuri, păducelul are o puternică acţiune susţinând funcţiile mentale şi contribuind la creşterea capacităţii cardiace la efort.

 

Paducelul este apreciat si in zilele noastre, fiind considerată planta cu cea mai puternic efect în tratarea afectiunilor de natura  cardiovasculare. Francezii numesc preparatele din păducel „laptele bătrânilor“, aluzie la florile albe ale plantei şi la proprietăţile tămăduitoare excepţionale constatate la persoanele vârstnice, cu inima şubrezită. Mai mult decât atât, aceştia sunt convinşi că ceaiul de păducel le prelungeşte viaţa cu minimum zece ani.

Păducelul are efecte benefice în caz de hiper şi hipotensiune arterială, tensiune arterială oscilantă, cardiopatie ischemică, insuficienţă cardiacă moderată, aritmii, nevroze cardiace, ateroscleroză, arterită obliterantă. În caz de sechele post-infarct, păducelul este foarte eficient, favorizând revascularizarea muşchiului cardiac şi stabilizând valorile tensiunii arteriale.

Alături de efectele terapeutice enumerate, păducelul prezintă acţiune calmantă la nivelul sistemului nervos, antidepresivă şi relaxantă. Este util persoanelor cu distonii neuro-vegetative, celor irascibile sau cu nevroze anxioase, atacuri de panică, insomnii, informează antenasatelor.ro.

Cel mai cunoscut şi mai utilizat preparat pe bază de păducel este ceaiul. Acesta se prepară prin infuzarea unei linguri de fructe uscate în două ceşti de apă fierbinte, timp de circa 10-15 minute. Ceaiul de păducel se poate consuma de trei ori pe zi.

Antena 3

 

×