x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei PREMIERĂ, în România: filmul intervenției chirurgicale de PIELOPLASTIE LAPAROSCOPICĂ cu pielolitotomie (VIDEO)

PREMIERĂ, în România: filmul intervenției chirurgicale de PIELOPLASTIE LAPAROSCOPICĂ cu pielolitotomie (VIDEO)

14 Aug 2018   •   23:32
PREMIERĂ, în România: filmul intervenției chirurgicale de PIELOPLASTIE LAPAROSCOPICĂ cu pielolitotomie  (VIDEO)

Pieloplastia laparoscopică cu pielolitotomie este una dintre intervențiile chirurgicale realizate recent la Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca de către doctorul Bogdan Petruț, medic primar urolog. Specialistul explică pașii acestei operații, caracteristicile intervenției, dar și rolul laparoscopiei și aplicarea acestei metode în Institutul Oncologic Cluj.

„Pieloplastia laparoscopică cu pielolitotomie nu este o operație caracteristică în activitatea noastră de zi cu zi, dar este o operație care îmi este destul de dragă, o operație prin care se reconstruiește, practic, joncțiunea dintre bazinet și ureter, secundar unei malformații congenitale. Este o operație reconstructivă, o operație plastică, cu un grad mare de migală și cu un număr mare de disecții fine și se potrivește foarte bine peste ‚punctele tari’ ale laparoscopiei: migală, finețe și minim invazivitate”, a precizat doctorul Bogdan Petruț, medic primar urolog.

Pieloplastia laparoscopică cu pielolitotomie este o operație pe care specialiștii de la Institutul Oncologic Cluj-Napoca, o fac, în general, oamenilor mai tineri și țin cont foarte mult de considerentele estetice ale chirurgiei laparoscopice în acest segment de populație.

„Calea prin care se abordează rinichiul, în această situație, este..........................

Citește mai departe detaliile acestei intervenții chirurgicale și urmărește, în premieră în România, filmul acestei operații

×