x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei PREMIERĂ/Pantofii fiziologici şi coloana vertebrală

PREMIERĂ/Pantofii fiziologici şi coloana vertebrală

de Mirela Dădăcuş    |    22 Ian 2009   •   00:00

Prima încălţăminte fiziologică MBT din lume a fost lansată, ieri, în ţara noastră, fiind destinată persoanelor cu afecţiuni semnificative ale articulaţiilor, având efect
pozitiv asupra întregului organism.



Încălţămintea fiziologică MBT (Masai Barefoot Technology) a fost concepută special pentru a corecta postura corpului şi pentru a stimula activitatea musculară. În plus, ea contribuie la arderea caloriilor şi la regenerarea muşchilor. Beneficiind de o structură unică a tălpii, încălţămintea MBT se recomandă persoanelor care suferă de dureri de spate şi coloană (scolioză, spondiloză, hernie de disc), dureri artrozice, dar şi celor care prezintă malformaţii ale piciorului (platfus, monturi) sau varice.
Tehnologia acestui tip de încălţăminte pleacă de la premisa mediului natural-sol flexibil, cu denivelări, pentru care organismul uman este creat, devenind antiteza tipului de încălţăminte tradiţional.

ÎMBĂTRĂNIREA POPULAŢIEI
Potrivit profesorului doctor Cătălin Codreanu, reumatolog şi directorul Centrului Metodologic de Reumatologie "Dr. I. Stoia" din Bucureşti, la ora actuală, la nivel mondial, peste 50% din populaţie acuză diverse afecţiuni ale coloanei vertebrale şi piciorului, cauzate de poziţiile vicioase ale  corpului şi de excesul de greutate. Artrozele (uzura articulaţiilor) sunt, de departe, cele mai frecvente suferinţe ale omului modern. Directorul Centrului Metodologic de Reumatologie "Dr. I. Stoia" avertizează că, în următorii ani, din cauza fenomenului de îmbătrânire demografică, populaţia de peste 60 de ani va fi mai numeroasă comparativ cu cea sub 20 de ani, afecţiunile artrozice şi muscoscheletare vor fi şi mai frecvente. Profesorul doctor Cătălin Codreanu mai spune că medicaţia prescrisă nu este întotdeauna de ajuns pentru vindecarea acestor afecţiuni, de multe ori fiind la originea unor reacţii secundare grave. În aceste condiţii, specialiştii sunt nevoiţi să apeleze fie la proteze, fie la încălţăminte fiziologică.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă