x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Protest: Vineri fără pastile

Protest: Vineri fără pastile

de Jurnalul National    |    17 Apr 2008   •   00:00

Depozitele de medicamente din toată ţara vor fi închise mîine timp de 24 de ore, anunţă Asociaţia Distribuitorilor de Medicamente din România (ADMR) şi Asociaţia Distribuitorilor şi Importatorilor de Medicamente

Depozitele de medicamente din toată ţara vor fi închise mîine timp de 24 de ore, anunţă Asociaţia Distribuitorilor de Medicamente din România (ADMR) şi Asociaţia Distribuitorilor şi Importatorilor de Medicamente (ADIM). Cele două asociaţii protestează astfel faţă de decizia Ministerului Sănătăţii de a nu reactualiza preţurile medicamentelor. Acţiunea de protest va continua cu închiderea depozitelor în săptămîna 5-9 mai, timp de două zile, iar în săptămîna 12-16 mai, alte trei zile. În aceste zile nu vor fi distribuite medicamente către farmacii şi spitale. Ultima recalculare a pre­ţu­rilor medicamentelor s-a făcut în apri­­lie 2007, deşi legea prevede reac­tua­­lizarea o dată la trei luni. “Noi dis­tribuim medicamentele la cursul val­utar de acum un an, adică 3,33 lei pen­tru un euro, şi cum­părăm me­di­ca­mentele cu 3,7 lei pentru un euro”, spune preşedintele ADMR, Viorel Vasile. ADMR şi ADIM au înregistrat pînă în prezent pierderi de 20 de mi­l­ioane de euro şi, în plus, au redus sau chiar au sistat unele importuri de medicamente.

 

CLUJ. Criza de medicamente afec­­tează şi pacienţii din Cluj, unde farmaciile nu mai eli­be­rează medicamente compensate şi gra­tuite. Colegiul far­maciştilor sus­ţine că fondurile din aprilie s-au epui­zat, deşi Casa Judeţeană a Asi­gu­­r­ărilor de Sănătate a suplimentat bu­getul în această lună cu 700.000 RON.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă medicamente