x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Pulsul medicinei - Corneea prea mare

Pulsul medicinei - Corneea prea mare

de Florin Condurateanu    |    27 Ian 2007   •   00:00
Pulsul medicinei  -  Corneea prea mare

Ce este atat de raspanditul glaucom? De cate feluri este boala glaucom? Este un sindrom de hipertensiune intraoculara. Deci este o tensiune in ochi mai mare decat cea normala, situata intre 10 si 22 de mm de coloana de mercur.

Profesor doctor Monica Pop, directoarea Spitalului de Urgente Oftamologice, ne spune ca glaucomul este o boala serioasa ce nu trebuie tratata cu superficialitate. Efectele sunt grave, fiindca presiunea data de aceasta tensiune mare in ochi apasa pe nervul optic si acesta se atrofiaza ireversibil.

Ne explica boala glaucom profesor doctor Monica Pop, directoarea Spitalului de Urgente Oftamologice din Bucuresti. Mai intai sa stim ca glaucomul poate fi congenital sau dobandit in cursul vietii. Glaucomul congenital, respectiv cel cu care se nasc unii copii, este mai grav. Dar care sunt semnele ca sugarul a venit pe lume cu glaucom congenital? Corneea lui este foarte mare si este incetosata. Acesta este semnul grav de edem si operatia trebuie facuta de urgenta. Copilul cu glaucom congenital sufera de fotofobie, se fereste de lumina, si are o lacrimare puternica la lumina. Parintii trebuie sa observe ochii copilului. Se intampla situatii in care o pupila este mai mare decat cealalta la aceeasi intensitate de lumina. In general, tot ce pare in neregula la ochi trebuie sa-l faca pe parinte sa-l duca pe copil de urgenta la medicul oftamolog. Se impune prezentarea de urgenta la oftamologie si atunci cand copilul mic are doar corneea mare fara sa apara incetosarea. Este vorba de o cauza pornita de la o modificare genetica.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă