x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Pulsul medicinei - Inchideti usa osteoporozei!

Pulsul medicinei - Inchideti usa osteoporozei!

01 Aug 2008   •   00:00

Osteoporoza evolueaza rapid in primii doi ani dupa instalarea menopauzei. Daca este surprinsa la debutul menopauzei si daca se urmeaza un tratament adecvat, se poate lupta cu osteoporoza.



Osteoporoza evoluează rapid în primii doi ani după instalarea menopauzei. Dacă este surprinsă la debutul menopauzei şi dacă se urmează un tratament adecvat, se poate lupta cu osteoporoza.

Continuă explicaţiile profesorul Andrei Firică, şeful Clinicii de Ortopedie de la Spitalul Colentina. Sînt recomandate medicamentele ce sporesc absorbţia calciului din intestine şi medicamentele ce inhibă distrugerea masei osoase. Osteoporoza fragilizează oasele, astfel încît căzături minore provoacă fracturi grave. Osteoporoza este de vină şi pentru fracturile apărute în vertebrele coloanei. Ultimele tratamente chirurgicale sau chiar semichirurgicale prevăd introducerea  în vertebrele fracturate sau tasate a unui ciment. Sau se injectează în vertebre substanţă osoasă. Trebuie păstrată înălţimea vertebrelor, dar şi înălţimea discurilor dintre vertebre. Cînd înălţimea acestora se micşorează, ele presează pe rădăcinile vertebrei, ducînd la dureri şi chiar la paralizie. Trebuie menţinut în forma lui şi peretele din spatele vertebrei, căci acolo, în spatele acestui perete, se află măduva spinării.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă