x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Pulsul medicinei - Ochiul si curentul

Pulsul medicinei - Ochiul si curentul

de Florin Condurateanu    |    28 Dec 2006   •   00:00
Pulsul medicinei - Ochiul si curentul

O zicere falsa este vorba ce se aude atat de des din popor cum ca "m-a tras curentul si mi s-a inrosit ochiul". Profesor doctor Monica Pop, directoarea Spitalului de Urgente Oftalmologice, spune ca, in nici un caz, curentul nu e cel ce produce vreo afectiune oftalmolo-gica.

O zicere falsa este vorba ce se aude atat de des din popor cum ca "m-a tras curentul si mi s-a inrosit ochiul". Profesor doctor Monica Pop, directoarea Spitalului de Urgente Oftalmologice, spune ca, in nici un caz, curentul nu e cel ce produce vreo afectiune oftalmolo-gica. Nu curentul este cel ce inroseste ochiul. Ochiului ii face bine recele si nu caldul.

De aceea, niciodata nu este indicat sa se puna comprese calde pe ochi. Cand se inroseste ochiul in cele mai multe cazuri poate fi o conjunctivita. Mai ales de o conjunctivita microbiana. Daca pe langa inrosirea ochiului apare si o durere in ochi, precum si o alterare a vederii poate fi un alt diagnostic, de exemplu, o iridociclita.

In situatia inrosirii ochiului exista si posibilitatea aparitiei unei hemoragii subconjunctivale. Lumea trebuie sa stie ca ochiul rosu si dureros reprezinta o urgenta oftalmologica si cand inrosirea se asociaza cu durere, pacientul trebuie sa se duca de urgenta la camera de garda a unei unitati oftalmologice.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă