x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Pulsul medicinei - Prepararea sanatoasa a cartofilor prajiti

Pulsul medicinei - Prepararea sanatoasa a cartofilor prajiti

20 Dec 2006   •   00:00
Pulsul medicinei - Prepararea sanatoasa a cartofilor prajiti

A fost o vreme in care medicina ii povatuia pe oameni sa priveasca la cartofii prajiti ca la dracu.

A fost o vreme in care medicina ii povatuia pe oameni sa priveasca la cartofii prajiti ca la dracu. Si oamenii cam carteau: "Tare sunt buni cartofii prajiti si mai reprezinta si mancarea saracului". Numai ca medicina a spus ca sunt foarte nepotriviti pentru sanatate acesti cartofi prajiti. Dar iata ca prof. dr. Constantin Dumitrescu, profesor de diabet, nutritie si boli metabolice, afirma ca depinde cum sunt preparati cartofii prajiti.

El recomanda o metoda de a prepara cartofii prajiti in urma careia acestia nu fac rau organismului. Iata acest mod de preparare sanatos al cartofilor prajiti. Cartofii trebuie taiati subtiri, din aceia pai, cum se zice. Apoi trebuie tamponati la gramada cu o carpa pentru a-i usca. Numai atunci cand cartofii taiati subtire nu se mai lipesc unul de altul se poate trece la prajirea lor.

Atunci cand uleiul este la maximum de fierbinteala se scufunda cateva secunde cartofii in acest ulei clocotit. Cartofii nu se lasa in ulei, ci ei sunt scufundati in uleiul clocotit fiind tinuti intr-o sita. Apoi ei sunt scosi din uleiul fierbinte si sunt inca o data "botezati", adica scufundati cateva secunde in acest ulei.

Prin aceasta metoda, se evita scaldatul mult timp al cartofilor in uleiul care, indelung supus temperaturilor mari, se descompune in substante daunatoare.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă cartofii prajiti