x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Pulsul medicinei - Vorbe despre carne

Pulsul medicinei - Vorbe despre carne

de Florin Condurateanu    |    01 Sep 2008   •   00:00

O fi adevărat ce zice tîrgul, cum că dacă mănînci multă carne slăbeşti? Iată că nutriţioniştii adevăraţi spun că zicerea ce umblă prin popor e adevărată.



O fi adevărat ce zice tîrgul, cum că dacă mănînci multă carne slăbeşti? Iată că nutriţioniştii adevăraţi spun că zicerea ce umblă prin popor e adevărată.
Medicul primar Mihaela Ionescu, de la Institutul de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice "N. Paulescu", spune că, mîncînd carne, prelucrarea ei în organism în aminoacizi, precum şi digestia proteinelor consumă multă energie, deci nu lasă să se depună grăsimea. E bine ca pe masă să aşezi mai degrabă carne fiartă, carne preparată la abur sau înăbuşită la cuptor. Din cînd în cînd, omul poate mînca şi carne la grătar, dar e bine să fie aleasă carnea mai slabă. Este mai potrivită carnea de pasăre, dar carnea de pasăre de ogradă este şi mai gustoasă şi mai slabă. Carnea de pasăre crescută în marile complexuri avicole e neindicată. Acea pasăre nu se mişcă şi carnea ei e grasă. Acei curcani uriaşi sînt îndopaţi cu hormoni, care perturbă mecanismele organismului. Carnea de peşte este cea mai bună, datorită grăsimii omega 3 cu efecte antioxidante şi hipolipemiante, adică fără multe grăsimi.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă carne