x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Punctul G apare la ecografie

Punctul G apare la ecografie

de Magda Marincovici    |    07 Feb 2009   •   00:00
Punctul G apare la ecografie

Tehnica medicală de ultimă oră e capabilă să pună cu mare precizie diagnostice nebănuite. Dar, mai nou, aceeaşi tehnică reuşeşte să spună şi dacă te-ai îmbolnăvit de dragoste.



Pentru că  RMN-ul vede dragostea. Punctul G a fost "văzut"... ecografic. Iar prin tehnici speciale s-a stabilit că dorinţa sexuală depăşeşte viteza luminii.

Emanuele Jannini de la Universitatea Aquila (Italia) spune că a găsit prima dovadă anatomi­că a existenţei punctului G. Misteriosul punct este descoperirea ginecologului german Ernst Grafenberg, care de altfel l-a şi botezat, în 1950, "G". Despre localizarea acestui punct s-au emis mii de ipoteze. Unii au respins punctul cu pricina. Alţii, dimpotrivă, au pledat pentru  existenţa mai multor puncte asemănătoare.

Se pare că acestui lung şir de ipoteze i se va pune punct. Examinând ecografic 30 de femei, doctorul Jannini a observat diferenţe de ţesut între vagin şi uretră, chiar în zona despre care vorbea cu mai multe decenii în urmă ginecologul german.

 Imagistica prin rezonanţă magnetică (RMN) evidenţiază modificări în cazul femeilor îndrăgostite. Cu cât femeia este mai îndrăgostită, cu atât ima­ginile RMN sunt mai convingătoare. Este performan­ţa obţinută de Francesco Bianchi-Demichieli de la Universitatea din Geneva şi de Stephanie Ortigue de la Universitatea California.

În cadrul unei experienţe efectuate de un grup de specialişti americani, 13 vo­luntari au fost puşi în situaţia de a privi fotografii cu persoane mai mult sau mai puţin iubite. Rezultatul a fost uimitor. Dorinţa localizată (partea stângă a cre­ierului) activează mai mult zonele cortexului decât respingerea (partea dreaptă a creierului).

Curba activităţii cerebrale arată că dorinţa sau respingerea sexuală survine în majoritatea cazurilor în unităţi de timp foarte, foarte mici: între 142 şi 187 de milisecunde. Adică, viteza cu care se impune dorinţa sau respingerea sexuală poate concura cu viteza luminii.

Conferenţiar doctor Daniel Popescu susţine că tehnica medicală de ultimă generaţie este un aliat de nădejde al medicului în fixarea diagnosticului şi, evident, a tratamentului. Iar performanţele obţinute de specialiştii italieni şi americani cu ajutorul acestei tehnici dovedesc acurateţea informaţiilor oferite.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă