x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Punctul G este cat o moneda de 2 euro

Punctul G este cat o moneda de 2 euro

09 Oct 2004   •   00:00

Mai intai s-a stiut de punctul G la femeie. Apoi s-a localizat un punct B la barbati. Mai nou, un biolog englez e convins ca femeia are patru puncte de excitatie maxima: A, C, G si U.

MAGDA MARINCOVICI

In anul 1950, ginecologul german Ernest Grafenberg a localizat punctul G la femeie, care coincide cu o zona de excitatie sexuala puternica. Faimosul punct s-ar plasa la aproximativ cinci centimetri de la intrarea in vagin si ar fi de marimea unei monede de 2 euro. In incercarea de descriere s-a spus ca punctul G poate fi comparat cu prostata, organ similar masculin. Punctul G este considerat ca fiind zona erogena cea mai activa a femeii. Daca zona e stimulata, foarte rapid femeia poate ajunge la orgasm.

Dupa mai bine de o jumatate de secol, un biolog din Marea Britanie lanseaza ipoteza celor patru puncte G la femeie. Aceasta ipoteza - trebuie sa recunoastem - face mai dificila misiunea barbatului. Deoarece zona punctului G este mai mult sau mai putin individualizata. In sensul ca nu toate femeile sunt de acord cu aceeasi localizare. Pentru unele femei, punctul este plasat in partea anterioara, pentru altele in partea posterioara a vaginului. De asemenea, sunt chiar specialisti care si in prezent pun sub semnul indoielii existenta punctului G.

NOUTATE. In lucrarea sa "The naked woman", publicata recent in Marea Britanie, biologul Desmond Morris sustine ca exista intr-adevar un punct G in partea superioara a vaginului. Dar in acelasi timp, Desmond Morris este convins ca femeia mai este inzestrata cu inca trei puncte care creeaza o zona hipersensibila. El a botezat zonele nou-descoperite punctul U, punctul C si punctul A. In opinia autorului englez, punctele A, C, G si U pot schimba radical viata sexuala a unei femei.

MISTER. Daca la femeie, anatomia organelor sexuale este in curs de cunoastere, la barbat e chiar un mister. Potrivit unor specialisti, si barbatul are punctul lui de maxima excitare, care a fost botezat punctul B, situat pe perineu, intre scrot si anus. O femeie avizata stie sa actioneze zona respectiva putand contribui la accentuarea erectiei si chiar la provocarea ejacularii. Prostata este cunoscuta ca zona-cheie de placere a barbatului. Aceasta glanda de forma si marimea unei castane este implicata nu numai in fabricarea spermei, dar si in procesul complicat al placerii si ejacularii. Explicatia: contractiile sacadate ale glandei si muschilor care maresc placerea sexuala.

SEX PE PUNCTE

Medicul ginecolog Daniel Popescu nu exclude posibilitatea existentei, pe langa punctele izolate de biologul britanic, si a altor puncte de excitatie intensa la femeie. De asemenea, nu trebuie sa ne surprinda cand vom citi despre puncte similare la barbat. "Deoarece corpul omului - femeie sau barbat - poate reprezenta o succesiune de puncte erogene. Partenerilor de cuplu le revine misiunea de a le descoperi si activa pentru ameliorarea sexualitatii lor".
×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă punctul