x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Reducerea glucozei din alimentaţie încetineşte îmbătrânirea şi protejează împotriva cancerului

Reducerea glucozei din alimentaţie încetineşte îmbătrânirea şi protejează împotriva cancerului

24 Dec 2009   •   00:00

Reducerea aportului caloric, în special sub forma glucozei, ajută la extinderea vieţii în celulele umane şi la accelerarea morţii celulelor care pot deveni canceroase, arată un nou studiu preluat de agenţia de presă ANI.



Descoperirea, făcută de oameni de ştiinţă de la Universitatea din Alabama, ar putea duce la dezvoltarea unor medicamente şi tratamente care să încetinească procesul de îmbătrânire şi prevenirea cancerului. "Sperăm că aceste studii vor ajuta la îmbunătăţirea tratamentelor de prevenire a cancerului, cât şi a multor alte boli legate de îmbătrânire, prin controlarea aportului caloric în anumite tipuri de celule", a declarat Trygve Tollefsbo, unul dintre autorii lucrării ştiinţifice, citat de Agerpres.

Pentru a ajunge la această concluzie, cercetătorii au folosit celule normale prelevate din plămâni şi celule precanceroase, aflate la primul stadiu de formare a cancerului. Ambele seturi de celule au fost crescute în laborator şi au primit nivele diferite (normal şi redus) de glucoză (zahăr).

A reieşit că celulele normale trăiesc mai mult şi că multe dintre cele precanceroase au murit, după ce au primit un nivel scăzut de glucoză.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă