x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Regim de viaţă - Şefii de stat să fie model de sănătate!

Regim de viaţă - Şefii de stat să fie model de sănătate!

de Andrada Floria    |    20 Sep 2007   •   00:00
Regim de viaţă - Şefii de stat să fie model de sănătate!
Sursa foto: STF/

Numărul deceselor cauzate de stilul haotic de viaţă se va dubla pănă in 2015, arată o statistică a OMS. Preşedinţii de state trebuie să fie modele pentru un stil de viaţă sănătos.Â



Numărul deceselor cauzate de stilul haotic de viaţă se va dubla pănă in 2015, arată o statistică a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Pentru promovarea unui regim de viaţă sănătos trebuie făcute eforturi la nivel mondial.

Bolile stilului de viaţă dezechilibrat - boli cardiovasculare, boli respiratorii cronice, cancer, obezitate - , care predomină astăzi in majoritatea ţărilor lumii, ucid prematur 17 milioane de oameni in fiecare an. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) apreciază că toate aceste boli cronice ar putea fi prevenite simplu: printr-o alimentaţie echilibrată, mişcare, renunţarea la fumat şi la consumul excesiv de alcool. Insă, pentru ca populaţia să conştientizeze riscurile pe care şi le asumă consumănd alimente periculoase şi ducănd o viaţă sedentară, este nevoie de campanii de promovare a unui regim de viaţă sănătos finanţate de guvernele ţărilor cu cele mai mari riscuri. "Dacă nu se iau măsuri la nivel naţional, dar şi mondial pentru a reduce prevalenţa bolilor cronice, pănă in anul 2015 vor muri aproximativ 36 de milioane de oameni, jumătate din aceştia inainte să implinească 70 de ani", avertizează Shigeru Omi, directorul OMS pentru zona Pacificului de Vest.


PREŞEDINTE. Iniţiativele pentru modificarea stilului de viaţă al populaţiei trebuie să vină din partea tuturor sectoarelor de activitate: guvern, intreprinderi private, societatea civilă, sugerează Omi. Nici preşedinţii ţărilor cu riscuri crescute de obezitate, boli cardiovasculare şi diabet nu fac excepţie. OMS susţine că preşedintele trebuie să constituie un model in ceea ce priveşte regimul de viaţă şi să incurajeze populaţia să facă mişcare şi să se hrănească sănătos.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă viata