x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Remedii naturale pentru nasul înfundat

Remedii naturale pentru nasul înfundat

15 Sep 2017   •   17:28
Remedii naturale pentru nasul înfundat

Când virusurile își fac de cap, nasul înfundat este o problemă destul de des întâlnită. Poţi face faţă cu brio acestei senzații neplăcute, dacă iei cele mai inspirate măsuri de prevenire şi tratament, scrie clicksanatate.ro.

Durerea în gât, nasul înfundat, durerile musculare, tusea, febra, sunt simptome frecvent întâlnite în această perioadă. Deși se spune că o răceală durează în jur de o săptămâna, îți dorești să scapi de simptomele neplăcute cât mai rapid. În cazul nasului înfundat, micile trucuri urmate acasă pot face minuni.

Bea ceai de lămâie

Lămâia ajută în lupta cu răceala și combate virozele datorită conținutului bogat în vitamina C. Un tratament natural împotriva congestiei nazale este să bei ceai de lămâie fierbinte. Te va ajuta să îți eliberezi nasul de nesuferitele mucozități.

Picături cu apă sărată

Sarea cu apă este unul dintre cele mai simple remedii contra nasului înfundat. Soluţia salină ajută la subţierea mucusului, care devine mai uşor de eliminat, dar şi la curăţarea sinusurilor de factorii iritanţi. Fierbi o cană cu apă, o lași să se răcească, apoi o amesteci cu o jumătate de linguriţă de sare. Îți pui câte 1-2 picături din această soluție în fiecare nară, de câteva ori pe zi, până când starea ta se îmbunătăţeşte. După ce ai turnat picăturile, suflă, pe rând, fiecare nară – cu grijă, ca să nu îți provoci hemoragii nazale.

×
Subiecte în articol: nas nas înfundat respiratie lămăie ceai