x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei România, în două tabere: PRO și CONTRA necesității VACCINURILOR

România, în două tabere: PRO și CONTRA necesității VACCINURILOR

03 Iun 2015   •   12:07
România, în două tabere: PRO și CONTRA necesității VACCINURILOR

Cât de necesare sunt vaccinurile? Este întrebarea pe care şi-o pun toţi părinţii încă din primele zile de viaţă ale celui mic. O parte dintre ei aleg să nu îl imunizeze, iar numărul lor este în creştere, potrivit oficialilor din Sănătate.

În satul ilfovean Săftica, aparţinând comunei Baloteşti părinţii au înţeles însă că pentru a avea copii sănătoşi e nevoie de vaccinare.
,,Copilul este deja imunizat din materninate împotriva Hepatitei B şi BCG-ului şi după aceea continuă imunizarea la diferenţă de o lună iar până la vârsta de 1 an ajunge unde trebuie .Totdeauna discutăm cu mamele şi le asigurăm că riscul de a li se îmbolnăvi copilul în cazul în care nu a fost vaccinat este foarte mare.Mamele se prezintă la medic exact la termenele la care trebuie vaccinat copilul iar până în acest moment nu am primit niciun refuz din partea lor în privinţa vaccinării “a declarat dr. Anca Petcu, medic primar Medicină de Familie în comuna Baloteşti, judeţul Ilfov.

Vaccinarea copiilor rămâne însă o problemă în comuna Afumaţi din judeţul Ilfov
,,Sunt mulţi părinţi care refuză să-şi vaccineze copiii.Unii se sperie fiindcă au citit prospectele, pline de reactii adverse. Alţii se informează de pe internet, invocând studii publicate pe bloguri sau diverse cărţi. Cei mai mulţi dintre părinţi consideră că serurile incluse în schema obligatorie de vaccinare mai mult le dăunează copiilor decât să îi ajute , lucruri total neadevărate , deoarece beneficiile vaccinării sunt infinit mai multe decât eventualele reacţii adverse“, precizează dr. Aurora Matei , medic primar Medicină de Familie în comuna Afumaţi, judeţul Ilfov

Lipsa imunizării poate avea consecinţe grave. Iată care sunt argumentele că decizia părinților afectează pe termen lung sănătatea copiilor:
...............................

Citește articolul integral pe ANTENA SATELOR

×
Subiecte în articol: vaccin