x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Simpozion - Dializa peritoneala

Simpozion - Dializa peritoneala

08 Mai 2006   •   00:00
Simpozion - Dializa peritoneala

Diagnosticul si tratamentul complicatiilor dializei peritoneale constituie tema celui de-al doilea simpozion organizat de Centrul de Medicina Interna si Nefrologie Fundeni si Fundatia "Marin Voiculescu".

MEDICII DE FAMILIE. Scopul reuniunii stiintifice este de a informa medicii de familie asupra rolului si importantei dializei peritoneale ca metoda eficienta si mai ieftina decat hemodializa in insuficienta renala, a declarat prof. dr. Mihai Voiculescu, seful Centrului de Medicina Interna si Nefrologie Fundeni. Costul unei sedinte de dializa peritoneala este de 11.500 euro, in timp ce pentru o sedinta de hemodializa se plateste 18.000 de euro. Un alt avantaj al metodei este ca nu necesita spitalizare, transport la centrul de dializa. Aceasta tehnica la indemana pacientului chiar la domiciliul acestuia necesita cunostinte minime, dar maximum de igiena, atentioneaza prof. dr. Mihai Voiculescu.

Simpozionul s-a adresat medicilor cu scopul de a-i invata sa previna si sa trateze unele infectii si alte complicatii. Integrarea medicilor de familie in urmarirea si tratarea acestor pacienti este foarte importanta, a subliniat prof. dr. Voiculescu.

STATISTICA. In Romania sunt aproximativ 5.400 de pacienti care fac hemodializa si 2.800 care fac dializa peritoneala. Romania se numara printre tarile din Europa cu cei mai putini pacienti tratati prin dializa peritoneala, iar finantarea programului de dializa peritoneala este sub nivelul necesar.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă dializa