x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei SOLUŢIE:Injecţii care şterg semnele din naştere

SOLUŢIE:Injecţii care şterg semnele din naştere

de Oana Antonescu    |    01 Dec 2008   •   00:00
SOLUŢIE:Injecţii care şterg semnele din naştere

O simplă injecţie poate şterge semnele din naştere în întregime şi cu mult mai puţină durere decât laserul sau intervenţiile chirurgicale clasice. 92 de pacienţi au beneficiat până în prezent de noul tratament aplicat de medicii britanici de la James Cook University Hospital.



Semnul din naştere este injectat cu antibioticul bleomycin, care distruge malformaţiile vaselor de sânge superficiale, cauza de apariţie a petelor roşii şi vineţii. Procedura este foarte puţin traumatizantă, nu necesită internare şi are o rată de succes de peste 80%. Pacienţii trebuie să repete injecţiile cu byomicin de trei sau patru ori, după caz. "Deşi este un tratament nou, el nu este experimental. Eficienţa şi siguranţa acestor injecţii au fost demonstrate în studii clinice şi pacienţii nu trebuie să se teamă", spune specialistul în chirurgie plastică Tobian Muir, şeful secţiei în care se efectuează terapia.  
Tratamentele folosite în mod curent pentru ştergerea semnelor din naştere sunt laserterapia, intervenţia chirurgicală clasică sau terapia cu corticosteroizi. Laserul şi chirurgia lasă în urmă cicatrici inestetice şi au risc de recidivă, în vreme ce corticosteroizii, care sunt administraţi în doze mari, pot avea efecte secundare, avertizează specialistul.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă