x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Sondaj - Legile lui Nicolaescu sunt necunoscute

Sondaj - Legile lui Nicolaescu sunt necunoscute

de Magda Marincovici    |    10 Dec 2005   •   00:00
Sondaj - Legile lui Nicolaescu sunt necunoscute

Potrivit unui studiu efectuat de Grupul de Studii Sociale 2000, noile legi privind reforma in sistemul sanitar trebuie dezbatute in Parlament, deoarece continutul legilor este foarte putin cunoscut.
65,7% dintre respondenti sunt de parere ca pachetul de legi trebuie introdus in dezbaterea parlamentara. "Faptul ca acest studiu arata ca 54,7% dintre persoanele chestionate considera ca unele prevederi sunt mai bune, altele mai proaste dovedeste o data in plus necesitatea dezbaterii in Parlament a acestor legi", sustine presedintele CMMB, prof. dr. Sorin Oprescu.

Din acest studiu mai reiese ca 59,1% dintre respondenti au auzit de acest pachet de legi din mass-media, iar peste 50% nu stiu nimic sau foarte putin despre continutul acestor legi. In opinia majoritatii persoanelor care au raspuns chestionarului (97,5%) aceste legi sunt diferite de cele anterioare.

Aproape 80% dintre intervievati au declarat ca spitalele trebuie sa fie autonome, 53,4% sustin ca managerul ideal pentru un spital ar trebui sa fie o persoana cu studii de specialitate in management si care, in acelasi timp, este si medic.

Studiul a fost efectuat in perioada 26 noiembrie-2 decembrie. In total au fost intervievate 5.320 de persoane, din care 1.486 au acceptat sa raspunda chestionarului, 1.740 nu au auzit de noul pachet de legi, iar 2.094 au refuzat sa-si exprime opinia.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă legi