x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Spitalele au fost clasificate şi vor fi plătite în funcţie de clasa în care se află

Spitalele au fost clasificate şi vor fi plătite în funcţie de clasa în care se află

de Rador    |    08 Ian 2013   •   13:48
Spitalele au fost clasificate şi vor fi plătite în funcţie de clasa în care se află
Sursa foto: Cornel Putan/Intact Images

Spitalele vor fi plătite, anul acesta, în funcţie de clasa în care se află,  a declarat ministrul sănătăţii, Eugen Nicolăescu. El a explicat că, astfel, unităţile spitaliceşti din aceeaşi categorie vor fi plătite la fel pentru cazul rezolvat. Tot în 2013, va fi introdus un program prin care secţiile de anestezie şi terapie intensivă vor fi plătite de la bugetul de stat, pentru toate cele 53 de spitale strategice. De asemenea, bugetul pentru finanţarea ambulatoriilor va creşte cu 50 la sută, pentru a fi descurajate internările fictive.

Spitalele au fost împărţite în funcţie de competenţă, în urmă cu doi ani. Unităţile medicale care intrau în categoria întâi erau obligate să ofere toate serviciile medicale. Deoarece nu era îndeplinită această condiţie, peste 110 spitale au avut un plan de conformare, care urma să asigure reorganizarea lor în termen de un an. De anul acesta, clasificarea spitalelor va fi importantă pentru obţinerea de finanţare. Pentru prima dată, spitalele vor fi plătite diferenţiat, în funcţie de categoria în care au fost plasate. Tot în 2013 va fi introdus un program prin care secţiile de anestezie şi terapie intensivă vor fi plătite de la bugetul de stat, pentru toate cele 53 de spitale strategice. De asemenea, bugetul pentru finanţare a ambulatoriilor va creşte cu 50%, pentru a fi descurajate internările fictive.

×
Subiecte în articol: spitale clasificate funcţii plati