x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Terapii asociate contra cancerului

Terapii asociate contra cancerului

de Raluca Cret    |    24 Iul 2008   •   00:00
Terapii asociate contra cancerului

Primul spital care aplică terapii complementare pentru toate fazele de cancer a fost inaugurat recent la Tîrgu-Mureş. Medicii au obţinut rezultate bune în cazul unor pacienţi cu ciroză, cu limfoame şi chiar cu cancer pulmonar.

Primul spital care aplică terapii complementare pentru toate fazele de cancer a fost inaugurat recent la Tîrgu-Mureş. Medicii au obţinut rezultate bune în cazul unor pacienţi cu ciroză, cu limfoame şi chiar cu cancer pulmonar. 


Este un tratament inovator, pe baze naturale, medicamentele conţinînd extracte din plante cu potenţial terapeutic, care cresc în zona geografică a Amazoniei. Aceste medicamente sînt preparate de un medic german. Ele sînt testate şi autorizate. Terapia complementară anticancer este dublată de tratamentele alopate, prescrise de medici. Specialiştii au remarcat că beneficiile pentru pacient sînt mai mari atunci cînd terapia complementară este asociată cu tratamentele clasice. Rezultate încurajatoare s-au înregistrat în cazurile de ciroză hepatică, hepatite cronice, limfoame, leucemii, cancer la plămîni, dar şi în alte tipuri de cancer. Această formulă poate fi aplicată şi bolnavilor inoperabili. Din păcate, ea nu dă rezultate în cazul tumorilor osoase şi al sarcoamelor.


METASTAZĂ. "Am văzut un pacient cu metastază la plămîni şi după trei săptămîni de tratament avea plămînii aproape curaţi", a susţinut dr Constantin Copotoiu, consilier medical al spitalului, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Tîrgu-Mureş.

 

 
COSTURI. Investiţia de la Tîrgu-Mureş este de aproximativ 2,5 milioane de euro, atît pentru teren, cît şi pentru clădire. Spitalul are 75 de paturi. Saloanele, cu unul sau două paturi, sînt dotate cu aer condiţionat, televizoare şi băi moderne. O zi de spitalizare costă 150 de lei, iar tratamentul complementar este de aproximativ 5.000 de euro pentru trei săptămîni de internare. Totuşi, în funcţie de tipul afecţiunii, costurile pot ajunge şi pînă la 7.000 de euro. Spitalul a fost inaugurat recent şi începînd de la 1 august este la dispoziţia pacienţilor. Conducerea spitalului a anunţat că, în prezent, zeci de pacienţi s-au înscris pe listele de aşteptare pentru a beneficia de acest tratament.

 

Vaccin

Cercetătorii americani au pus la punct un vaccin pe bază de plante, capabil să stimuleze un răspuns imunitar în anumite tipuri de cancer, potrivit unui studiu publicat în Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS). Este pentru prima dată cînd un vaccin împotriva cancerului, elaborat pe bază de plante, a fost testat pe oameni. Vaccinul este interesant, pentru că poate fi produs rapid, cu un cost relativ mic. Vaccinul "ar fi un mijloc de tratare a cancerului fără efecte secundare", a explicat profesorul Ronald Levy, de la Universitatea din Stanford, principalul autor al studiului. "Ideea este de a mobiliza sistemul imunitar pentru a lupta împotriva cancerului", a precizat prof. Ronald Levy.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă