x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Toxinele care păcălesc

Toxinele care păcălesc

de Florin Condurateanu    |    07 Iun 2007   •   00:00

In timpul caniculei se dezvoltă in lactate, dar şi in tot ce e proteină o serie de bacterii. Aşa cum explică prof. dr Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului de Boli Infecţioase "M. Balş", aceste bacterii activate de caniculă fabrică toxine. Toxina se fixează pe celulele tubului digestiv şi ii dă acestuia comenzi greşite. Păcălite de toxinele produse de bacterii, celulele tubului digestiv, in loc să-şi indeplinească misiunea normală, aceea de a absorbi apa, produc apă şi apar scaune diareice apoase, insoţite de febră, cu alte cuvinte, diagnosticul este de toxiinfecţie alimentară.

Cei mai vulnerabili la aceste boli ale caniculei sunt copiii mici, cuprinşi adesea de boală diareică. In astfel de ocazii nefericite sunt necesare ceaiuri, dar ceaiuri obligatoriu cu zahăr. Zahărul se pune de la inceput in ceai, astfel incăt fierberea să se facă cu zahărul in infuzie. In caz de boli diareice se folosesc şi săruri de rehidratare orală, care au glucoză pe lăngă elementele sodiu şi potasiu.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă