x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Tratamente naturiste – 3 întrebări și răspunsuri pentru cazuri de: insuficiență renală, diabet și ciroză

Tratamente naturiste – 3 întrebări și răspunsuri pentru cazuri de: insuficiență renală, diabet și ciroză

14 Mar 2019   •   13:05
Tratamente naturiste – 3 întrebări și răspunsuri pentru cazuri de: insuficiență renală, diabet și ciroză

Fiecare popor are propriile lui cutume cu privire la tratamentele naturiste, dar, fără îndoială, plantele medicinale, cu efectele lor terapeutice, nu lipsesc din nicio listă (scurtă). Fitoterapia a fost folosită de om încă din cele mai vechi timpuri și învățații au studiat plantele și le-au indicat pentru vindecare sau prevenție.

Cu o vechime de 45 de ani în studiul plantelor medicinale, ing. Petre Biolan a răspuns câtorva întrebări legate de plante și folosirea lor în anumite afecțiuni.

Tratamente naturiste – în cazul afecțiunilor renale, e mai eficient să încerci prevenirea lor cu ajutorul plantelor

Cazul #1 Femeie, 65 de ani, are insuficiență renală, cu recomandare pentru dializă. Are sau nu posibilitatea să își amelioreze condiția prin folosirea de plante medicinale?

Răspuns: Cel mai important lucru pentru bolnav este să respecte indicațiile medicilor. Eu nu mă substitui medicului. Iar pentru cazurile complicate (aici e vorba de recomandarea de dializă – n.r.), cu atât mai puțin nu vom face recomandări fitoterapeutice fără știința și supravegherea medicului.

Dar… pentru a se preveni ajungerea în acest stadiu, există câteva ceaiuri pe care le putem bea, pentru că ele ajută funcțiile aparatului renal și buna funcționare a acestuia.

Tratamente naturiste. Plantele recomandate, preventiv, pentru ceai sunt următoarele:

  • mătase de porumb
  • coada calului
  • codițe de cireșe
  • osul iepurelui
  • frunza de frasin
  • frunza de mesteacăn.

Tratamente naturiste – Picolinatul de crom reglează glicemia

Cazul #2 – Femeie, 45 ani, diabet. Mesajul primit de la soț: „Soția mea are diabet. Face insulină și, din când în când, crește glicemia – a urcat și la 450 -, dar alteori îi scade la 70. Ce poate să facă să nu mai fie așa de fluctuantă?”

Răspuns: ............

Citește mai departe AICI

×